Rokus van Blokland
Corry van Blokland Mobach

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten
Corry Mobach (1929, Amsterdam) begon in 1946 de opleiding Middelbaar Akte tekenen (MA) aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Aansluitend de opleiding Reclameontwerpen en Fotografie (tegenwoordig Grafische en Typografische vormgeving). Docenten waren onder andere Milo, Munnik, Hos, Gerard de Vries, Gerard Kiljan en Paul Schuitema. Corry studeerde in 1952 af met onder andere werk voor Sio.

Corry zegt over de eerste jaren na de oorlog: "Er was niks, men kan zich nu niet meer de kaalheid voorstellen van die tijd. De volkomen afwezigheid van kleur, verfstoffen, kleren, schoenen of reclame letters op winkels. Tekenpapier en verf waren nog schaars. Het was ontzettend sober en armoedig, maar we ervoeren het niet als zodanig want we waren vrij en de wereld lag voor ons open. We zouden nu alles kunnen doen. We moesten alleen nog wachten tot er papier was...”.

Tijdens haar studie begon de samenwerking van Corry met Rokus. De eerste ontwerpen voor Sio speelgoed zijn al in die jaren gemaakt.

1952 Maquette van Sio Speelgoed voor eindexamen
1951 Zebra
1948 Uitzicht Academie
1949 Modeltekening, meteen in kleur. Gouache
1951 Tekening kind